BABY VITAMIN D

KAPI ZA BEBE SUNCE U 1 BOCI

Glavna uloga D vitamina je u održavanju konstantne koncentracije kalcijuma i fosfata u krvnoj plazmi. On podstiče apsorpciju ovih minerala iz sistema organa za varenje, te doprinosi jačanju kostiju, zdravlju zuba, što je naročito važno kod dece. Osim njegove, životno bitne uloge za kosti, ovaj vitamin je značajan za pravilan rad brojnih organskih sistema, kao što je imuni sistem, za održavanje zdravlja srca, pravilne funkcije metabolizma i inflamatornih procesa u organizmu.


Nedostatak vitamina D se klinički ispoljava hipokalcijemijom (manjkom kalcijuma), hipofosfatemijom (manjkom fosfora), demineralizacijom kostiju, bolovima u kostima, spontanim prelomima i slabošću mišića, a sve ovo zbog manjka kalcijuma i fosfora u krvnoj plazmi. Dovodi do rahitisa, metaboličke bolesti kostiju, usled koje kosti postaju mekane, sklone deformacijama, a zubi postaju defektni. Ova bolest se najčešće javlja kod dece, kojoj je vitamin D i najpotrebniji.


Vitamin D je neophodan za normalan rast i razvoj kostiju kod dece i odojčadi. Vitamin D doprinosi očuvanju normalnih kostiju i zuba, normalne mišićne funkcije i funkcije imunog sistema.


Aktivni sastojci
prosečno po dozi
Vitamin D
11.7 ml (360 kapi)


Bebe i deca uzrasta 0-12 godina:

1 kap dnevno nakapati na vrh jezika ili dodati u mleko za bebe.


Potrebno je pridržavati se uputstva i ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji od sastojaka proizvoda.

Na ovom proizvodu trenutno nema unetih komentara

Dodaj komentar

Napomena: Vaš komentar ćemo pregledati pre nego što ga objavimo!

Oceni proizvod

    1           5
Morate izabrati ocenu za proizvod!