VITA-VIM

ZA ŽENE

Vita-Vim za žene je specijalno osmišljena formula koja zadovoljava potrebe žene i brine o njenom zdravlju. Nedostatak vremena, stres i neredovna ishrana su faktori koji otežavaju organizmu da održi balans i da zadovolji dnevne potrebe za vitaminima i mineralima. Multivitamini Vita-Vim za žene zadovoljavaju potrebe žene u različitim periodima života zahvaljujući prisustvu liposolubilnih, hidrosolubilnih vitamina, gvožđa, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, kao i ekstrakta brusnice i brokolija. Savršen međusobni odnos sastojaka u formuli omogućava maksimalnu bioraspoloživost i u saglasnosti je sa preporučenim dnevnim dozama (RDA).


Vita-Vim se preporučuje u slučaju povećanih potreba za vitaminima i mineralima i to kod: adolescencije, intenzivnih sportskih aktivnosti, česte primene dijeta za mršavljenje, produžene upotrebe lekova, menopauze, stresa...


• Vitamin K, vitamin rastvorljiv u mastima, među stručnjacima je poznat po svojoj ulozi u koagulaciji krvi. Kod žena je važna i povoljna uloga u regulaciji nivoa kalcijuma. Njegovo prisustvo u dovoljnim količinama može pomoći da se smanji gubitak koštane gustine koja se godinama smanjuje kod žena.


• Crvena brusnica je dobro poznata i konzumirana od strane lokalnog stanovništva Indije, Severne Amerike pre dolaska Evropljana. Korist soka od brusnice je dobro istražena i dokazano je da može pomoći u sprečavanju infekcija urinarnog trakta. U kompleksu Vita-Vim vitamina za žene ekstrakt brusnice daje sve prednosti soka od brusnice bez dodatnih kalorija. Dejstvom vitamina brusnice, stimuliše se stvaranje hipurne kiseline, čime se povećava kiselost urina i izbegava razvoj infekcija izazvanih bakterijom Escherichia coli (E.coli).


• Gvožđe: Kada u organizmu nema dovoljno gvožđa, javlja se opšta malaksalost organizma koja je kod žena triput češća nego kod muškaraca. Ovaj mineral ima glavnu ulogu u snabdevanju ćelija kiseonikom i veoma je važan za održavanje energije. Do menopauze telu je dnevno potrebno 18, posle toga 8, a trudnicama 27 miligrama. VITA-VIM ZA ŽENE 8


• Vitamin D3 (holekalciferol) učestvuje u pravilnoj resorpciji i ugradnji kalcijuma u kosti, čime se sprečava osteoporoza (koja češće pogađa žene nego muškarce), štiti kožu od oštećenja i infekcija, pomaže u održavanju rada štitne žlezde. Na veliki nedostatak vitamina D ukazuju slabe kosti, a na manji bol u čitavom telu, malaksalost i umor. Pokazatelj su i učestali bolovi u stopalima, kukovima, leđima i kolenima.


• D-Manoza je prirodni monosaharid sa strukturom sličnom glukozi. U telu može da se proizvede samo mali deo toga. Studije su pokazale da pomaže da se organizam izbori sa infekcijom urinarnog trakta izazvanom E.coli.


Dnevna doza
2 kapsule
Gvožđe (Gvožđe(II)-fumarat)
4.0 mg
Magnezijum (Magnezijum-oksid)
125 mg
Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid)
3.0 mg
Vitamin K1 (fitomandion)
80 µg
Vitamin B1 (tiamin-mononitrat)
2.0 mg
Vitamin B2 (riboflavin)
3.0 mg
Kalcijum (dikalcijum-fosfat)
330 mg
Vitamin C (askorbinska kiselina)
60 mg 
Vitamin B12 (cijanokobalamin)
10 µg 
Beta-karoten
1.8 mg
Vitamin D3 (holekalciferol)
10 µg 
Vitamin A (retinilacetat)
600.0 µg RE 
Biotin
40 µg
Vitamin E (D-α-tokoferilacetat)
13.4 mg TE
Folna kiselina
400 µg 
ekstrakt ploda brusnice (Vaccinium macrocarpon) 25:1
10 mg 
Suvi ekstrakt mladica brokolija (Brassica oleracea italica)
100.00 mg


Odrasli i deca starija od 12 godina:

• Preporučuje se primena dve kapsule dnevno uz obrok.

• Proizvod sadrži 60 kapsula.

Na ovom proizvodu trenutno nema unetih komentara

Dodaj komentar

Napomena: Vaš komentar ćemo pregledati pre nego što ga objavimo!

Oceni proizvod

    1           5
Morate izabrati ocenu za proizvod!